Her kan du læse nogle referencer:

Hej Sofie. Jeg vil starte med at sige, at jeg er helt vild med dine billeder. Jeg er jo ikke en prof kunstanmelder, men for mig er dine billeder kunst… rigtig god kunst! Så vidt jeg ved, skal kunst udtrykke en historie og det synes jeg bestemt billederne gør. Jeg føler mig henført til alt fra sydamerikanske egne, New York, svensk natur og et bud på et CD cover… Selvom de er farverige har de et rustikt look, som gør dem mere interessante end hvis de stod helt skarpe. Jeg kan sidde længe og betragte hvert billede, for jeg opdager hele tiden noget nyt og jeg bliver både overrasket og nysgerrig efter at vide, hvad du mon vil fortælle mig. De er gådefulde og rummer både humor og eftertænksomhed. Jeg føler mig underholdt og draget og jeg glæder mig til at se meget mere af din unikke kunst. Dorthe.

Sofies malerier er malet med en glad pensel, og de udstråler derfor glæde og lys. Hun bruger få men kraftige farver og altid på lys bund. Der er som regel overraskende effekter i malerierne, små næsten gemte figurer eller andre ting, man ikke ser ved første blik. Stilen er abstrakt, men der er som regel enkelte naturalistiske elementer med – en hjort, en bil, en båd eller noget helt andet. Selv om alle hendes billeder er meget forskellige, er der dog en udefinerbar rød tråd gennem dem – hvis man har set nogle stykker, kan man genkende ét man ikke har set før.

Hvad karakteriserer billederne: Min oplevelse er, at Sofie arbejder med transparente bløde farver. Hun bruger hele fladen på sit lærred, og jeg får en oplevelse af forgrund og baggrund. Det er med til at give en dybde og indtryk af Sofies sanselige arbejde med billederne, som jeg bliver interesseret i. Hvad gør det ved mig: Jeg tænker, at der er meget at opdage, som Sofie formidler via leg på lærredet. Det får mit indre barn frem og gør mig glad. Sofies billeder får mig til at drømme og indleve mig i et univers af de smukke og indimellem stærke og sarte farver. De får mig til at tænke på himlen og med et særligt blidt nærvær, som rører min sjæl. Jeg synes selv det har været en særlig dejlig oplevelse, at give mig tid til at bevæge mig i forhold til billederne, ved se dem tæt på og på afstand. Gå fra billederne og så vende til dem igen. Det har givet mig mulighed for at sanse og give mig nye opdagelser undervejs, at komme i kontakt med billederne, som jeg varmt vil anbefale. Den røde tråd: Det første indtryk jeg får, er farverne. Sofie bruger ofte lilla og et skær af lyserøde farver som går igen gennem mange af billederne. Det er måske ment, som en rød tråd i hele serien. Herudover ser jeg at der ofte er cirkellignende former og noget der får mig til at tænke på spor og symboler. Det er med til at give mig en forestilling om at jeg er med på vandring og at jeg flytter mig.